Select Page

Nici nu a început bine anul și deja am interacționat cu spitalele ieșene mult mai mult decât aș fi vrut. Fază comică de ieri. Se face că eram la minunatul spital Spiridon, spital care de altfel este destul de ok din punctul de vedere al actului medical, dar, la ora de vizită…stați că nu puteți intra că nu a trecut vizita medicală. Poker face. Deci, după ce că am practic numai 2 ore de vizită mai trebuie să stau până ce? Pot înțelege că probabil medicul ce era șef de trib era ocupat, dar nu înțeleg de ce trebuiau ținuți 40 de persoane să aștepte. 

Până la urmă, dacă vine vizita medicală pe la pacienți când sunt eu să-i duc celui operat un ceai pot fi frumos poftită afară din salon și gata. Care e rostul să stau ca vita la poartă nouă 1 oră, 1 oră și ceva măcar? Că jumătate din cei de acolo erau plecați de mult dacă ar fi fost lăsați să intre. Nu vreau să aud explicații că suntem noi plini de germeni sau mai știu eu ce alte treburi de genul ăsta atâta timp cât pacienții din spitalele noastre încă se duc cu pijamalele de acasă la ei. Alea sigur sunt super mega hiper sterilizate.

Se mai adaugă la toate astea faptul că în spitalele de la noi, cu foarte puține excepții, mori de foame. Așa că este cruzime să nu-l lași pe ăla de vine de la Focșani, Vrancea sau Suceava să-i lase ceva de-ale gurii bolnavului. Dar se pare că la nivelul ăsta suntem: facem reguli pe care nici măcar noi nu le respectăm, bazate pe o logică destul de firavă. Mi-ar plăcea, și cred că aș respecta cu cea mai mare strictețe orele de vizită dacă aș ști că lucrurile se fac întradevăr cu strictețe la toate aspectele. Aș adăuga că ar fi foate super ok să pună ceva ore de vizită și după ora 18 să se poată încadra și cei ce au servici de această natură.

Sistemul de sănătate românesc are nevoie de o reformă făcută cu cap, astfel încât să nu mai simtă medicii că sunt pe plantație iar pacienții să nu se îngrozească când intră în spital. Iașul este încă norocos, încet, greu, dar tot s-a mai modernizat pe ici pe colo câte ceva, dar tot mi-e groază de ele.

Sănătate tuturor!!!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.