Select Page

M-am chinuit îndelung să găsesc un titlu bun pentru acest post. Nu sunt mulțumită de el nici acum dar, o să supraviețuiesc. Faza care a generat aceste rânduri: el și ea la cumpărături, îmbrăcați cât de cât ok dar evident cu o situație materială precară. Ea timidă, se uită mai mult în pământ, el mort de beat comentează la ea, vorbește împleticit și are evidente probleme în a se ține în poziția verticală. 

Cred că din păcate este o imagine de care ne lovim mult prea des. Nu avem bani de o bomboană la copii dar de o “votcă” mică se găsește. La fel ca și de țigări. Dar măcar ai spune că tutunul nu favorizează comportamentul de brută. La fel ca pentru sinucigași, nu am nici un fel de respect pentru cei ce își altoiesc nevestele / concubinele. Mi se pare că sunt atât de lași încât dacă ar fi nevoiți să facă față unei confruntări adevărate ar avea nevoie urgentă de un pempers. Dar sunt în același timp sătulă de mentalitatea asistaților sociali care își tot dau cu părerea că ce? las că femeia trebuie bătută…

Din păcate această mentalitate se perpetuează. Asta vede în casă, asta face mai departe și copilul, schilodindu-și familia. Probabil că eu le-aș aplica același tratament. Măcar o lună. Poate așa și-ar da seama ce înseamnă să duci o viață guvernată de frică.  Există diferite adăposturi ce oferă suport în astfel de cazuri dar din păcate, cel mai dificil este să schimbi mentalități. Aș face programe în școli, deși puterea familiei primează în astfel de cazuri, ce zice și face tata fiind superior de cele mai multe ori lucrurilor ce ți se spun la școală. Trăiesc cu speranța că măcar femeile de vârsta mea, și cele ce vin din urmă, vor realiza că nici un bărbat nu merită să înduri pentru el și poate așa se va mai schimba încet încet mentalitatea.

Avem legi, adăposturi, dar până la urmă singurele ce pot schimba întradevăr ceva suntem tot noi, prin educația pe care o oferim copiilor noștrii, și prin corecția pe care o oferim atunci când un bărbat crede că a da într-o femeie este macho. Până la urmă, dacă este atât de insuportabilă de ce nu o lași? Se presupune că ar trebui să fim superiori animalelor, poate ar fi cazul să ne și purtăm ca atare. Pentru că până una alta, unii dintre noi sunt o rușine pntru evoluție.

Nu am o încheiere măiastră așa că vă las în compania băieților de la BUG Mafia:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.