Select Page

Am scris mult, mai mult decât am vrut de școală. Se pare că faptul că am 7 cadre didactice în familie, dacă mă duc până la străbunici a lăsat ceva amprente.

Dar astăzi Istoria câștigă. Cei doi profesori de istorie pe care i-am avut în gimnaziu și în liceu mi-au influențat viața. Am mai spus-o…nu eram cea mai tare din clasă, am învățat când a trebuit sar cel puțin anumite obiecte mi-au displăcut total (de aia era sărbătoare națională dacă luam un 8 la mate), dar revenind. Sunt anumiți oameni care reușesc să te vrăjească, să te facă să le sorbi cuvintele și să nu te mai saturi.

Cei doi profesori de Istorie ai mei sunt tipul acesta de oameni. Profesoara din gimnaziu m-a încurcat teribil în clasa a V-a întrebându-mă de ce nu a terminat Da Vinci Gioconda. Inutil să vă spun că nu voi uita niciodată că femeia aia nu are sprâncene nu?  Proful din liceu, era un deliciu…nu știu, nici până azi cum reușea atât de bine să îmbine utilul cu plăcutul. A reușit să mă facă să țin minte anii, ceea ce e grozav, astfel încât dacă nu făceam o greșeală de toată jena la grile, luam 10 la BAC. Numai că după Bac, cine m-a sunat să mă “asculte”? Doamna mea din gimnaziu.

Deci da…sunt oameni extraordinari în sistemul de învățământ. E păcat că nu sunt suficient apreciați, nici măcar de cei pe care se chinuie să-i educe. Și ca să vă faceți o idee cât de mult mi-au plăcut mie anumiți profesori: se punea problema în clasa a XII-a să facem mai multe ore în ultimele săptămâni din obiectele de Bac, eu i-am spus dirigintei că eu vreau 15 ore de latină și 15 de istorie. În rest, restul profilor poate să mă lase.

Îi aplaud pe cei ce pot să-și facă încă treaba cu pasiune și care reușesc să influențeze vieților celor pe care îi modelează. Datorită lor, am ajuns eu azi ceea ce sunt. Deci, mă înclin în fața dumneavoastră, acei adevărați dascăli!

Quem Dii oderunt, paedagogum fecerunt! Că tot îmi place mie latina:)

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.