Select Page

Istorisirile pe care le-am citi azi la Vaca și la Porc nu sunt din păcate simple întâmplări, de care te împiedici odată pe an și atât. Ne împiedicăm cred măcar odată pe săptămână de cazuri de genul ăsta, copii la cerșit care eventual sunt bătuți că nu au făcut suficient pentru sticla prețioasă de bere sau “vin” a lui mama și tata. 

Stau într-un cartier destul de mare din Iași, Alexandru, și l-am tot văzut evoluînd în ultimii ani. Ce a răsărit cel mai mult în zonă? Crâșmele mai mult sau mai puțin spălate. Dacă au și păcănele deja succesul este garantat. Inutil cred să precizez că indiferent la ce oră aș trece pe lângă ele sunt pline. În timpul liceului începeam orele la 7:30. Pe vremea aia, drumul până la școala putea însemna și 45 de min (trăiască RATP), deci ieșeam din casă cam la 6:30, 6:45. Fix în stația de autobuz un băruleț…la ora aia…FULL. Nu înțeleg acest comportament la români, nu contează că nu avem bani de pâine sau de o bomboană la copii de Săniuța este mereu.

O lege firească spune că în momentul în care veniturile scad, vei reduce inițial cheltuielile cu lucrurile fără de care poți trăi bine mersi. Dar noi nu…batman, batman. Mai bine nu mâncăm decât să nu ne luăm doza zilnică de alcool și / sau țigară. Nu pot înțelege.

Iar în ceea cei privește pe cei ce-și trimit copii la cerșit, nu știu ce le-aș face (că nu aș vrea să-mi sară organizațiile umanitare în cap) dar cred cu tărie că astfel de specimene nu ar trebui să aibă dreptul să se reproducă.

Viața e grea pentru toți; pentru unii mai mult, pentru alții mai puțin, dar singurul care te poate scoate din rahat ești tu însuți. Pune mâna și luptă-te. Nu mai aștepta să-ți pice. Am ajuns să fim reprezentați de cei care stau numai cu mâna întinsă. Trebuie să-i rezolve altul problemele, mereu sunt alții de vină, dacă nu e Parlamentul e Guvernul, dacă nu e Guvernul e Băsescu, sau în ultimă instanță e Divinitatea de vină că tu nu încerci să te ridici. Poate ar trebui să mai și faci ceva?

Ajung la vorba unui profesor de-al meu: nu trebuie să facem toți 3 facultăți, avem nevoie și de oameni la munci care poate nu văd dar sunt la fel de importante. Eu personal nu aș vrea să văd cum ar fi Iașul fără cei ce mătură străzile sau angajații Salubris care au grijă să fie tomberoanele goale. Nu mi-ar place și tocmai de asta prefer să văd un om care măcar face ceva pentru a se întreține, nu stă să-i dea statul, decât unul care are venitul minim garantat dar îi trebuie țigări și bere.

Noi suntem singurii care ne putem face viața mai bună!!!

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.