Select Page

 Trebuie să recunosc, spre rușinea mea, că până săptămâna asta nu știam de FII Competition. Având în vedere că trăim în Era Informațională, ideea unui concurs național pe informatică mi se pare super tare. Așa se adună mințile luminate și creatoare de cod din țară și o mai pun de o compilare.

Lăsînd un pic gluma la o parte concursul este foarte serios, organizat binențeles de Facultatea de Informatică Iași împreună cu Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni sub oblăduirea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și în parteneriat cu ISJ Iași. Deci 4 instituții din Iași au pus umăr de la umăr pentru a organiza un eveniment ce urmărește la participanți  gândirea algoritmică şi analitică, artistică şi estetică, modelarea şi implementarea, precum şi susţinerea în public a unei lucrări proprii.

Binențeles că tot acest concurs are nevoie și de un juriu, ce va fi compus de diverși profesori atât universitari cât și preuniversitari, dar și reprezentanți ai unor companii ce au un cuvânt de spus pe piața software. Pentru că all work and no play makes the programmer a sad boy, organizatorii s-au gândit să ofere participanților, pe lângă concursul propriu zis și: cursuri introductive susţinute de profesori universitari, în special pentru elevi; training-uri susţinute de reprezentanţii companiilor partenere, în special pentru studenţi; activităţi de recreere şi dezvoltare personală. Elementul motivațional constă în premiile ce se ridică până la 4000 euro.

Pentru cei ce vor să fie conectați în timp real cu toate noutățile legate de acest concurs recomand @fiicompetition pentru fanii Twitter, sau pagina asta pentru cei ce iubesc Facebook.

Nu pot decât să vă urez succes, și sper la cât mai multe evenimente de acest gen!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.