Select Page

Am revenit după o nepermisă lipsă.

Și revin cu un subiect care m-a “distrat” . Cei care stau în Iași cred că știu destul de bine ce mare-mic fiasco a ieșit cu ocazia venirii la Iași a domnului Andrei Pleșu pentru a vorbi despre noua lui carte. Dar nu despre exact îmbulzeala de atunci vreau să discut, sau mai bine spus nu integral.

Partea bună a evenimentului a fost că ieșenii ar fi putut vedea un om de cultură. Public avid de cultură este încă în Iași, dovadă fiind și busculada ce s-a produs la Teatrul Vasile Alecsadri.

Ceea ce mi-a atras atenția ulterior, a fost faptul că noi nu avem tradiția lansărilor de carte, cu sesiuni de autografe. Și asta cred că a lipsit acestui eveniment. O lansare frumoasă de carte și în Iași, moment în care cei ce ar fi dorit să audă câteva cuvinte de la domnul Pleșu să poată și să obțină poate și un autograf.

Ar fi o idee destul de bună de a promova cultura în opinia mea, una pe care poate editurile ar trebui să o ia în considerare. Celebrele de acum “book tours” ar fi zic eu un succes, dar și un mijloc de a promova niște valori ce clar sunt neglijate.

Pentru publicul ce nu apreciează emisiunile de cea mai joasă speță pe care nu merită să irosești mai mult de  10 sec cât îți ia să schimbi canalul, aceste evenimente ar fi binevenite. Dacă se fac, nu sunt suficient promovate; iar dacă nu se fac, ar trebui măcar luată în considerare această variantă.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.