Select Page

Yey ninge iar în toată țara (acum văd că s-a mai potolit în Iași )!!! Oricum, aseară ningea serios prin minunatul meu oraș, așa că binențeles a încerca azi să ajungi undeva dimineață s-a dovedit a fi o corvoadă serioasă. Dar vroiam să vorbesc despre altceva. 

Aseară mai pe înserat a trebuit să-mi fac și eu drum prin nămeții prezenți pe trotuare (ce zumba, ce aerobic…aici faci condiție fizică). Jumătatea mai atentă a casei mă trage de mânecă la un moment dat că era un moșuleț în baston ce încerca să oprească un taxi. Am zis să-i facem o comandă omului să nu stea în viscol până oprește careva. Și aici vine piesa de rezistență: nu apucăm să ne gândim bine că oprește o mașină, din care s-a dat jos o domnișoară care l-a întrebat pe om de sănătate și s-a oferit să îl ducă ea. L-a ajutat pe moșuleț să urce în mașină și gata.

Deci se poate să ne și ajutăm între noi, să fim OAMENI. Pentru că mă gândeam la doamna pe care am văzut-o la un reportaj spunând că ea și-a rugat vecinii mai tineri și mai în putere să o ajute să dea zăpada din curte, să facă o potecă ceva, dar au vrut bani, și nu puțini a fost aproximativ formularea ei. Așa că, mă gândesc că satele respective au și bătrâni mai amărâți dar sunt și oameni care puteau da o mână de ajutor, că na…a venit apocalipsa albă. Dar noi nu…nu mai știm să ne ajutăm, să dăm o mână de faină și vecinilor ca să nu moară de foame.

Eu aș întreba nu numai de ce nu și-au făcut autoritățile treaba: locale, centrale, nu contează; ci și unde a dispărut ultima brumă de umanitate pe care ar trebui să o avem? Se mai manifestă sporadic, prin întâmplări ca cea de aseară, făcându-ne să sperăm că poate se poate să fim OAMENI din nou. Primii care trebuiau să sară în ajutorul celor amărâți și fără putere erau vecinii, nu MRU. Îi apreciez sincer pe cei ce au dovedit că putem da dovadă de umanitate, pe cei ce nu au lăsat baba de lângă să moară de foame numai pentru că a nins și tre să vină statul să-i dea, să o dezăpezească.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.