Select Page

Din seria: să ne minunăm un pic, Ziarul de Iași și-a permis să scrie astăzi despre salariile pe care le au mai marii celor două biserici, păstori ai Moldovei. Sumele se învârt în jurul sumei de 6000 ROn. Frumos nu?

Eu nu mă declar atee pentru că aș fi ipocrită, în schimb nu înțeleg sub nici o formă ce treabă are statul cu biserica? Cele două ar trebui separate din punctul meu de vedere. Aș adăuga la punctul de vedere al lui VisUrât că aș vrea să văd profesorimea și medicii protestând și că bugetul alocat BOR ar susține cu prisos cercetare, proiecte de modernizare, lucruri generatoare de valoare. BOR nu produce nimic. Este o afacere ce tot crește la adăpostul unui presupus ajutor dat săracilor, niște lichele neplătitoare de taxe. Numai că surpriză, săracii sunt dați afară din case, în cel mai pur stil creștinesc:

 

 

via VisUrât.

Așa că, poate va veni și ziua când dacă voi vrea să dau bani la biserică o să dau, nu o să-mi fie luați cu forța din buzunar, din buzunarul nostru al tuturor, de către pre avidul de voturi stat.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.