Select Page

Se ia următoarea situație: una bucată facultate ieșeană, nu are importanță pea mare care, în perioadă de evaluări, parțiale, etc. Se adaugă una bucată profesor tânăr, care are de evaluat o groază de studenței mai bine sau mai puțin bine pregătiți. Binențeles că durează oleacă mai mult decât vrea oricine.

Se adaugă una bucată soție de profesor tinerel care vine să-l aștepte. Știe că va mai dura așa că stă cuminte pe sală și așteaptă. Și acum începe distracția: iese prima parte de studenței unul înjurând mai cu patos decât celălalt. Că a luat 5 că a luat 6 că a luat 8 studentul e mereu nemulțumit. Proaspăta doamnă zâmbește amar.

Și apoi vine EA, pre-măreața, absolventa de 7 facultăți în ale datului cu mătura, femeia de servici. Și începe: da, ce le pasă la ăștia, că se urcă în mașină și coboară direct în fața blocului, că sunt niște nesimțiți, că uite de ei nu pot eu pleca acasă etc. Nu a uitat și înjurăturile, probabil pentru a demonstra că știe. Binențeles că nu și-a dat seama că se dă în spectacol fix în fața soției celui prea-înjurat.

Apreciez sincer că respectiva soție s-a abținut de la comentarii. Doar că nu înțeleg acest aspect. Dacă pe tine te respectă lumea, și nu te porcește când nu e amfiteatrul lună tu de ce înjuri ca o cață de 2 lei că nu a plecat nu știu ce profesor când vrei tu? Chiar crede cineva că este o plăcere să stai până la 9-10 în facultate?

Pe când eram eu studentă se dădeau parțiale și la 8 seara. Că nu erau săli și noi mulți. Nu ne convenea dar sunt convinsă că și cei care trebuiau să ne păzească aveau treabă în alte locuri sau ar fi preferat să stea acasă numai cu ochii pe niște draci puși pe copiat nu.

Mi-ar fi plăcut teribil ca în respectiva sală să fi fost vreu pro-decan sau decan ceva.  Să o fi văzut atunci pe tanti cât mai are de comentat. Păcat că nu există respect la locul de muncă. Se pare că dacă ești tânăr ești bun de înjurat de o angajată față de care chiar nu ai greșit. Dar na…e greu cu cei șapte ani de acasă.

Poate măcar un lucru ar fi util să învețe respectiva “doamnă”: ai grijă pe unde refulezi și ce-ți iese pe gură, că mâine-poimâine ajungi să ai nevoie de cel pe care îl înjuri azi. Și s-ar putea să ai o surpriză. Respectul e un lucru ce se învață greu.

Sursa imagine.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.