Select Page

Am văzut zilele trecute pe Facebook poza asta:

Sursa.

Am sperat inițial să fie o glumă proastă. Dar dacă a ajuns subiect de ziar, se pare că întradevăr, în anul 2012 avem încă regulamente de acest gen. Trist, trist întradevăr. M-a amuzat teribil declarație celor de la ISJ, că stai să vezi că aveau absențe și nu mai știu ce : “Cert este că elevii aceia au multe absențe și o atitudine necorespunzătoare.” Acum na, întradevăr am văzut și eu în comentarii destule cuvinte neacademice, nu toate exprimate de cei inculpați, de fapt, la un scroll scurt nu am găsit nici unul al celor 2, dar sunt vreo 140 parcă, așa că nu pot să mă pronunț fiind 100% sigură că nu mă înșel. Dar mi se pare hilar că o chestie de genul ăsta a ajuns pe Facebook și ulterior în ziare. Serios? Așa facem educație mai nou? Dacă elevul are un comportament neadecvat și mai are și absențe sunt o groază de măsuri ce se pot lua împotriva lor. Dar să te apuci să zici că-i exmatriculezi pentru lungimea părului?

În opinia mea școala și-a căpătat o mini-reputație ce se putea evita lejer. Directorii trebuie să se modernizeze și să folosească metodele ce le sunt puse la îndemână de către toate regulamentele ce sunt în vigoare, nu să cadă în penibil cu anunțuri de acest fel. Pentru că, chiar dacă să zicem, respectivii nu prea dau pe la școală, etc, dar tu să-i exmatriculezi pentru lungimea părului? Chiar nu aveți un simț al ridicolului?

Așa ajungem în anul de grație 2012 să ne minunăm la vederea unor poze pe Facebook. Nu știu cum au rezolvat până la urmă în cadrul școlii problema, dar poate fosilele ce nu știu să rezolve un conflict cu un elev mai mult sau mai puțin problemă ar trebui să lase locul unor oameni mai competenți. Poate așa va mai crește și calitatea actului educațional. Pot măcar spera!

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.