Select Page

Am zis inițial că nu voi scrie despre marea declarație șoc a noului nostru prim-ministru cunocută la ora asta de toată lumea cred. Dar citind la Cabral asta….am zis că totuși aș vrea să spun și eu ceva (mai ales pentru că avem iar cod portocaliu, galben roz bombon ). Cei care m-au citit vineri seara știu că am fost până pe lângă Roman weekendul ăsta; în afară de bizonii aferenți drumul super ok. Ce mi-a plăcut, când am ajuns la destinație, Săbăoani, am văzut că drumul este curățat, se circulă ok, asta știam deja, dar mi-a plăcut că foarte mulți oameni și-au curățat frumos în fața porților, singurei. Deci se poate…nu a stat lumea să aștepte să vină Boc sau primarul să le dea zăpada din fața casei.

Acum altă chestie pe care nu o pricep: a nins peste tot în țară, în unele locuri mai mult, în altele mai puțin, dar nu am înțeles cum vine faza cu muritul de foame. Eu nu mi-am făcut provizii la mare apocalipsă albă și tot am un kil de ulei și unul de făină în casă. Deci în caz de dezastru…fac o pâine seacă și tot nu mor de foame…cum mama naibii în mediul rural nu ai un kil de faină în casă? Mi se pare suprarealist…dar na..or murit oamenii de foame…buhuhu fix când o venit ăla cu camera de filmat.

Îmi este imposibil să cred că bunicii mei nu au prins ierni poate mai grele decât astea, dar sunt convinsă că nu așteptau oamenii să vină Ceașcă să-i dezăpezească. Și sunt convinsă că faină de o mămăligă sau o pâine aveau oamenii (probabil la fel ca și acum, numai că știrile astea nu intră în prime-time).

Cum spuneam…e iar cod portocaliu, SHOWTIME.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.