Select Page

Nu am fost niciodată până acolo, deși sper să ajung, dar mulțimea de filme ce arată cam ce atrocități se petrec în “lumea a treia” mă face serios să am îndoieli asupra umanității habitanților respectivelor zone.

La capitolul filme, ultimul este Machine Gun Preacher, dar lista poate fi întregită lejer de alte nume. A apărut de curând video-ul legat de Joseph Kony. Recomand vizionarea lui.

Aș vrea să văd pacea adusă și în țările acestea, nu numai în Libia sau Iraq. Dar se pare că sunt prea săraci pentru a merita democrația. Se pare că și liberatatea, ca multe altele se cumpără. Până una alta cu petrol. După ce se va termina probabil  apa potabilă va deveni încet și sigur monedă de schimb. În loc să văd miliarde de euro cheltuite pentru a salva economia unui popor ce nu știe ce e ăla bon fiscal, și care protestează la tăierea celui de-al 14-lea salariu din an, poate ar trebui să încercăm să salvăm oameni ce sunt la limita subzistenței, ce trăiesc cu mai puțin de un dolar pe zi. Poate ei sunt cei ce au întradevăr nevoie de salvare. Dar pământul african nu are mult râvnita comoară neagră, deci probabil că ei nu merită o viață mai bună. Sper ca la un moment dat să se găsească o soluție și pentru țările africane, deși se pare că nu există o limită pentru lăcomia umană.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.