Select Page

Citind ieri la Arhi , și având în vedere că am scris și eu de curând pe Addox despre HIV / SIDA, am zis că aș putea să mai abordez odată subiectul. Este întradevăr un subiect sensibil, mai ales pentru că este boala care duce automat la discriminare, de diferite grade. Acum, pornind de la întrebarea pe care o adresa și Arhi cititorilor săi, întradevăr cred ca ar fi cam complicat să lași copii seropozitivi să se joace cu cei sănătoși, având în vedere că sunt în mare parte prea mici pentru a putea întelege cum să-i protejeze pe ceilalți. E dificil să îi explici unui copil de 4 ani că dacă se taie nu cumva să puna mâna pe vreun coleg ci să fugă repede la educatoare. E la fel de posibil să înțeleagă perfect, dar din pacate, cu toata toleranța, când e vorba de copii noștri nu prea vrem să ne asumam riscuri. Și astfel ajung la punctul doi pe listă: în multe din gradinițele de stat de la noi, grupele sunt cam mari. Astfel, riscul ca educatoarea să nu facă față la atâția micuți este destul de mare.

Așa că, eu aș propune să existe niște centre pentru copii seropozitivi. Unde să poată să se joace, să învețe, la fel ca și ceilalți copii. Până la urmă, se trăiește foarte bine cu HIV, iar acest virus nu se transmite printr-o stângere de mână. Dăcă îi înveți la grădiniță cum să aibă grijă, poți lejer, zic eu, să îi introduci în învățământul de masă când ajung la vârsta de 7-8 ani. Din păcate, la noi nu se investesc banii în școli și grădinițe, doar de ce am investi în viitorul nostru. Totuși, copii sunt viitorul nostru nu?

Concluzionând, este păcat că oamenii care deja se luptă cu o boală groaznică, mai trebuie să se lupte și cu ignoranța unora.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.