Ce vrăji a mai făcut BOR

Din seria: să ne minunăm un pic, Ziarul de Iași și-a permis să scrie astăzi despre salariile pe care le au mai marii celor două biserici, păstori ai Moldovei. Sumele se învârt în jurul sumei de 6000 ROn. Frumos nu?

Eu nu mă declar atee pentru că aș fi ipocrită, în schimb nu înțeleg sub nici o formă ce treabă are statul cu biserica? Cele două ar trebui separate din punctul meu de vedere. Aș adăuga la punctul de vedere al lui VisUrât că aș vrea să văd profesorimea și medicii protestând și că bugetul alocat BOR ar susține cu prisos cercetare, proiecte de modernizare, lucruri generatoare de valoare. BOR nu produce nimic. Este o afacere ce tot crește la adăpostul unui presupus ajutor dat săracilor, niște lichele neplătitoare de taxe. Numai că surpriză, săracii sunt dați afară din case, în cel mai pur stil creștinesc:

 

 

via VisUrât.

Așa că, poate va veni și ziua când dacă voi vrea să dau bani la biserică o să dau, nu o să-mi fie luați cu forța din buzunar, din buzunarul nostru al tuturor, de către pre avidul de voturi stat.

 

This entry was posted on Monday, March 5th, 2012 at 5:30 pm and is filed under Lumea în care trăim, Troublesome. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Comments

 1. Irina says:

  urata situatie..si nu e singura, din pacate….dezumanizarea a ajuns pana si la biserica…trist

  ... on July March 5th, 2012
 2. Dumitru Caruntu says:

  Pai, in cine au incredere romanasii in toate sondajele? BOR. Atunci cand vor avea incredere in altceva/alcineva, BOR va ajunge ceea ce de fapt este: o secta lacoma, fara nici o legatura cu crestinismul.

  ... on July March 6th, 2012
 3. cocosila says:

  Prostii! E la moda sa dai in religie. Aduce trafic pe blog, unora. Altora le mai alina din frustrari: dusmani traditionali ai ortodoxiei, sectanti, atei frustrati, etc.

  ... on July March 18th, 2012
 4. Raluca says:

  Da…să știi fix de asta am scris despre salarii plătite din BUGETUL STATULUI. Pentru că e cool. Nu pentru că aș prefera să am spitale, școli dotate, sau creșe decât catedrale de cartier.

  ... on July March 19th, 2012

Post a CommentSubscribe without commenting

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.